Бившият министър на електронно управление коментира темата в профила си TwitterДнес

...
Бившият министър на електронно управление коментира темата в профила си TwitterДнес
Коментари Харесай

Божидар Божанов: Руската група хакна български сайтове, защото даваме оръжия на Украйна

Бившият министър на електронно управление коментира тематиката в профила си Twitter

Днес про-руската хакерската група killnet разгласи за свои цели българските институции, поради това, че даваме оръжие на Украйна. 

Такава теза изрази някогашният министър на електронното ръководство Божидар Божанов в профила си Twitter.
Днес про-руската хакерската група killnet разгласи за свои цели българските институции (заради това, че даваме оръжие на Украйна). За малко част от уеб страниците паднаха, само че поради мащабите, на процедура офанзивата е несполучлива. Основно поради ограниченията, които взехме в късия ни мандат.
— Bozhidar Bozhanov (@bozhobg)
" За малко част от уеб страниците паднаха, само че поради мащабите, на процедура офанзивата е несполучлива. Основно поради ограниченията, които взехме в късия ни мандат ", добавя Божанов. 

Повечето от ограниченията, които са признати на Съвета по киберсигурност през май, са класифицирани, уточнява той, " само че това, че мои самодейни дейности са довели до действителна отбрана на българските институции, е удовлетворяващо ", разяснява Божанов. 

Днес сутринта бе нападнат уеб страницата на президентството, а по-късно денем бяха свалени и уеб страниците на държавното управление, Национална агенция за приходите, Министерство на вътрешните работи и Министерството на правораздаването. Главният прокурор Иван Гешев заяви по-рано през днешния ден, че зад офанзивите стои съветска хакерска група.

Към момента достъпът до уеб сайтове на държавните институции е възобновен. 
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР